Favoriete transfer #1: Sergej Milinkovic-Savic

DONDERDAG, 16 JULI 2015, 12:08 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Voila, hier is hij dan, jullie nummer één in de favoriete zomertransfers: Sergej Milinkovic-Savic. Best een verrassing voor mij en denk ook voor velen andere. Maar zou hij een versterking kunnen zijn?

Naam: Sergej Milinkovic-Savic 
Positie: centraal (aanvallende / verdedigende) middenvelder 
Huidige club: Racing Genk 
Leeftijd: 20 
Nationaliteit: Serviër 
Martkwaarde: € 4.000.000 *

Geschiedenis: Sergej Milinkovic-Savic debuteerde in het seizoen 2013-2014 voor de Servische eersteklasser Vojvodina. In zestien wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten. Het leverde hem meteen een transfer naar Racing Genk op. Bij de Limburgers groeide hij al snel uit tot basisspeler. In 24 wedstrijden scoorde hij vijf keer. Afgelopen maand kroonde hij zich met de Servische u20 tot wereldkampioen.  
 
Haalbaarheid: De wereldtitel deed de marktwaarde van de Serviër ontploffen. Lazio zou een bod van acht miljoen euro hebben uitgebracht, Genk mikt op minstens tien. Aangezien de prijs voor een Belgische club nog hoger zal oplopen, lijkt een transfer van Milinkovic-Savic naar het Astridpark wel heel erg moeilijk te worden.  

Prioriteit: Milinkovic kan op zes, acht en tien uit de voeten. In die zin zou hij de opvolger van Dennis Praet kunnen worden indien die vertrekt. Bovendien zou hij op die manier de broodnodige extra lengte in de ploeg brengen. (Milinkovic is 1m92 groot)  
 
Conclusie: Milinkovic zou een serieuze versterking zijn voor Anderlecht, maar lijkt te duur. Bovendien is de kans dat Praet vertrekt kleiner dan dat Aleksandar Mitrovic of Chancel Mbemba andere oorden opzoekt. De kans dat jullie droomtransfer deze zomer werkelijkheid wordt, lijkt erg klein.  

 
De volledige top tien 

  1. Sergej Milinkovic-Savic 
  2. Kara Mbodj 
  3. Imoh Ezekiel 
  4. Jelle Vossen 
  5. Sebastian Dewaest 
  6. Ivan Obradovic  
  7. Mbark Boussoufa 
  8. Diego Reyes 
  9. Neeskens Kebano 
  10. Milos Kosanovic 
 
*volgens Transfermarkt.de



anderlecht-online forum