Opinie: O Anthony

DONDERDAG, 20 AUGUSTUS 2015, 20:28 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Toen ik deze morgen de eerste krantenkoppen zag, was mijn eerste reactie “O Anthony”. De hele dag heb ik de reacties op het interview van Anthony Vanden Borre gevolgd. Sommige zijn ronduit beledigend en vernederend. Andere zijn dan weer bemoedigend en positief. De fans zijn verdeeld...

Titels als “Dom, dommer, Anthony” of “Hoe dom kan je zijn” doen mijn haren echter rechtop staan. En de hele heisa is natuurlijk koren op de molen voor de anti-anderlechtbestuur aanhangers. Alleen, daar gaat het nu niet over. En als ik goed lees brengt Anthony nog respect op voor Herman Van Holsbeeck.

Kritiek
Wat brengt een “kind van het huis” ertoe aan om zo een dingen te zeggen? Dan moet er toch ergens iets goed mis zijn. Je ploegmaats van “janetten” verwijten is niet meteen een slimme zet, maar als je dan al de derde speler bent die de mentaliteit in de kleedkamer aanklaagt…tja, dan moet er toch wel iets van aan zijn, niet? Anthony neemt ook Hasi stevig op de korrel, net zoals de volledige media dit gedaan heeft na de nederlaag tegen Oostende. Alleen spelen zij natuurlijk niet voor de club.

In alle eerlijkheid, als ik of wie dan ook, zijn werkgever zo openlijk in diskrediet brengt, dan mag ik dezelfde dag nog mijn C4 gaan afhalen. En ik ga werken voor veel minder per maand. Dus nee, we kunnen het niet goedkeuren. Maar kunnen we het begrijpen? Dat misschien wel. We begrijpen de frustratie van Anthony, alleen heeft hij het verkeerd aangepakt en fout verwoord. Langs de andere kant, nu is iedereen in Neerpede wel wakker geschud. Misschien zien we zondag wel een antwoord op het veld! Maar dat antwoord moet elke wedstrijd opnieuw blijven komen en niet enkel nu zondag. In dat geval, is hier zelfs nog iets goeds uit voort gekomen. Maar momenteel wordt er niemand beter van. Anthony heeft alle krediet verspeeld en Anderlecht heeft er een schandaal bij. 

Maar ... 'We' are Anderlecht?
De verwijten vliegen in het rond nu: aan het adres van het bestuur en aan het adres van Anthony. Maar we wonnen wel vier titels op zes jaar tijd. Cijfers zeggen niet alles, maar laten we dit toch maar niet vergeten! Zowel Anderlecht als Anthony, die tot nader order een Anderlechtspeler blijft, hebben de steun van de supporters nodig. Supporteren doe je namelijk in goede én in kwade dagen! Het is tijd om weer aan één zeel te trekken. Dat geldt voor de fans én voor de spelers.

Om af te sluiten wensen we nog even mee te geven dat de club (voorlopig) geen extra straf oplegt aan Vanden Borre. En er is zelfs een steungroep opgericht op Facebook. Geïnteresseerden kunnen terecht op deze pagina.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.