Anderlecht keert met nul punten huiswaarts

VRIJDAG, 26 SEPTEMBER 2008, 22:26 - Michaël

Anderlecht heeft de topper tegen Standard in extremis met 2-1 verloren. Milan Jovanic deed paars-wit, dat minstens een punt verdiende, de das om in de extra tijd met zijn eerste doelpunt dit seizoen.

Jacobs liet Bulykin aan de kant en startte met Vlcek en Legear in de basis. Er werd champagnevoetbal verwacht in het Standard-stadion, maar dat was ver zoek. Beide ploegen kregen in de eerste helft amper doelkansen. De trainer van paars-wit had zijn huiswerk goed gemaakt want de thuisploeg had het lastig en slaagde er niet in om in zijn spel te komen. Beide ploegen zag elk een speler uitvallen met een blessure. Eerst Igor De Camargo en daarna Jan Polak. Tijdens de rust werd ook Legear vervangen wegens blessure.

In de tweede helft tikte Anderlecht de bal vlot rond, maar net als in de eerste waren er amper kansen. Toch keerde het tij en kon paars-wit na een schitterende aanval scoren: Wasilewski speelde Vlcek aan op rechts die daarna de bal perfect voorzette tot bij Iakovenoko die de bal in één tijd voorbij Espinoza knalde: 0-1. Lang duurde het feest niet want amper 10 minuten later stond de 1-1 al op het bord. Witsel trapte en Zitka raakte de bal nog wel maar kon een doelpunt niet voorkomen. Standard herleefde door dit doelpunt en begon Anderlecht onder druk te zetten. Paars-wit liet zich echter niet doen en probeerde er op de counter uit te komen. In de extra tijd zorgde Jovanovic nog voor de 2-1.
Een zure en toch wel onverdiende uitslag voor Anderlecht. Toch kan het ook moed putten uit deze wedstrijd. Standard slaagde er namelijk nooit echt in om in zijn spel te komen en paars-wit had tot aan de 1-1 ook licht overwicht. Het blijft echter met lege handen achter en moet de leidersrol voorlopig lossen.