Anderlecht afgestraft door Zulte: 4-0

ZONDAG, 19 OKTOBER 2008, 22:37 - Skyhawk

Anderlecht werd zopas in de pan gehakt door Zulte Waregem. De thuisploeg won het laatste duel van deze speeldag met maar liefst 4-0. Paars-wit kreeg amper kansen en Zulte werkte efficiënt af. (Update)

Een mak Anderlecht leed aan de Gaverbeek zijn tweede nederlaag van het seizoen. Een sterk Zulte Waregem speelde de Brusselaars helemaal zoek. Anderlecht slaagde er amper in een serieuze kans bij elkaar te voetballen en ook de wilskracht die hen de voorbije wedstrijden over de streep trok, was niet aanwezig.

Het eerste kleine kansje van de wedstrijd was desondanks wel voor Anderlecht, maar doelman Bossut had geen enkele moeite met een schot van Iakovenko. Niet veel later slaagde Mbaye Leye er wel in te scoren en de thuisploeg zo op 1-0 te zetten. Nog geen anderhalve minuut later scoorde de Senegalees opnieuw, maar het doelpunt werd (onterecht) afgekeurd voor buitenspel. Zulte Waregem kreeg voor de rust nog enkele goede mogelijkheden. Anderlecht antwoordde met flauwe mogelijkheden van Legaer en Iakovenko.

Tijdens de rust wisselde Jacobs Bart Goor voor een wederoptredende Nicolas Frutos, maar het was duidelijk dat de Argentijn nog niet helemaal wedstrijdklaar is. Na tien minuten spelen verslikte Zitka zich in een laag schot van Buysse en Matton nam het geschenk in dank aan. Een kopbal van Frutos werd nog net van de lijn gekeerd en de spits liet zich verder vooral opmerken door zijn gemekker op de scheidsrechter. Essevee trok het zich niet aan en na een knappe aanval maakte Roelandts er 3-0 van. Wedstrijd gespeeld en invaller Mutombo maakte er in de slotminuut nog 4-0 van.

Voor Anderlecht is dit de zwaarste competitie-nederlaag sinds de 5-0 pandoering in Westerlo op 8 april 2000. Een week later speelde het toen wel kampioen.

Score: 4-0Doelpunten:22' Leye (1-0), 54' Matton (2-0), 69' Roelandts (3-0), 91' Mutombo (4-0)

Zulte Waregem: Bossut, Minne, D'Haene, Colpaert, Buysse, Berrier (90' Mutombo), Van Nieuwenhuyze, Roelandts (91'Neumayr), Meert, Matton, Leye (83' Leandro).
Anderlecht: Zitka, Wasilewski, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Biglia, Gillet, Goor (46' Frutos), Boussoufa, Legear, (76' Chatelle), Iakovenko (63' Losada).

Geel : 25' Goor, 41' Roelandts, 57' Van Damme, 61' Frutos, 81' Meert.