Anderlecht veegt de vloer aan met Mechelen (7-1)

ZATERDAG, 25 OKTOBER 2008, 21:55 - Michaël

Een op revanche belust Anderlecht heeft tegen KV Mechelen de blamage van vorige week uitgewist. Het won met maar liefst 7-1. Dankzij deze overwinning wordt paars-wit virtueel leider met 19 punten.

Frutos startte voor het eerst dit seizoen aan de aftrap waardoor Legear en Goor naar de bank verhuisden.

KV Mechelen kwam na een kwartier op voorsprong na een prachtig lob van Ivens vanop meer dan 30 meter: 0-1. Lang heeft de tegenstander niet kunnen genieten van deze voorsprong want amper een minuut later scoorde Vlcek de gelijkmaker. Vanaf dan werd het een ware doelpuntenkermis want er vielen maar liefst 3 extra doelpunten in de eerste helft zodat Anderlecht met een ruime 4-1 voorsprong de rust in kon. De doelpunten kwamen op naam van Frutos (tweemaal) en Boussoufa. Het fluitconcert na de 0-1 was al snel vergeten.

Paars-wit wist dat er nu eigenlijk niets meer mis kon lopen en speelde enkele versnellingen lager. De buit was immers binnen. Toch bleef paars-wit jagen en zo scoorde Frutos na 10 minuten in de tweede helft de 5-1. Het kon al zelfs 6-1 geweest zijn, ware het niet dat een doelpunt van Frutos afgekeurd werd wegens vermeend buitenspel. Nadien mocht Frutos met een staande ovatie gaan rusten en werd hij vervangen door Bulykin. Alsof de 5-1 niet genoeg was deed Gillet er een schepje bovenop door de 6-1 te scoren. Vlak voor affluiten legde Bulykin de 7-1 eindstand vast.

Zo deed Anderlecht wat het moest doen na de opdonder tegen Zulte-Waregem: reageren op het veld. Volgende week trekt Anderlecht naar Germinal Beerschot dat vandaag 0-0 gelijk speelde tegen Bergen.

Score: 7-1
Goal(s): 15' Ivens (0-1), 16' Vlcek (1-1), 30' Frutos (2-1)34' Frutos (3-1), 37' Boussoufa (4-1), 56' Frutos (5-1), 80' Gillet (6-1), 90' Bulykin (7-1)

Anderlecht: Zitka, Deschacht, Juhasz (75' Sare), Van Damme, Wasilewski, Biglia, Gillet, Losada, Boussoufa, Frutos (64' Bulykin), Vlcek (82' Legear)
KV Mechelen: Renard, Chen (72' Avansey), Ivens, Van Goethem, Van Hoevelen, Asare, Biset (79' Lezi), Gorius (63' Dunkovic), Persoons, Vrancken, Vleminckx