Anderlecht schiet te laat in actie tegen Lokeren

ZATERDAG, 8 NOVEMBER 2008, 22:00 - Michaël

Anderlecht heeft vanavond tegen Lokeren zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. Paars-wit verloor met 2-3 nadat het eerst op een 0-3 achterstand kwam. De stormloop die daarop volgde kwam te laat.

Het begin van de eerste helft was onopvallend, beide ploegen tastten elkaar wat af en tot echte kansen kwam het niet. Daar kwam snel verandering in na een doelpunt van Lokeren in de 24ste minuut (0-1). Acht minuten later stond het al 0-2 na weer een counter van Lokeren. Het was telkens Maazou die met hoofd kon scoren en Zitka kansloos liet.

Wie had verwacht dat paars-wit bij het begin van de tweede helft het tempo zou opvoeren kwam bedrogen uit. Integendeel, Lokeren diepte haar voorsprong uit tot 0-3 na een doelpunt van Dupré. Toen Legear echter de 1-3 op het bord zette was Anderlecht meteen klaarwakker. Paars-wit schakelde enkele versnellingen hoger en dat resulteerde in de 2-3 via Frutos. Het doel van Lokeren werd belegerd door Anderlechtenaren maar een uitstekende Copa kon, ondanks de extra tijd van zes minuten, de 3-3 voorkomen.

Een opvallende statistiek na deze wedstrijd zijn de doelpogingen: Anderlecht 28, Lokeren 9. Punten houdt paars-wit er echter niet aan over. De topper tegen Club Brugge winnen volgende week wordt een must.

Score: 2-3
Goal(s): 24' Maazou (0-1), 32' Maazou (0-2), 53' Dupré (0-3), 65' Legear (1-3), 73' Frutos (2-3)

Anderlecht:Zitka, Deschacht, Rnic (58' Legear), Van Damme, Wasilewski, Biglia, Gillet, Losada (87' Blykin), Boussoufa, Frutos, Vlcek (52' Chatelle)
Lokeren:Copa, Doll, Dupré, El Mouataz, Strul, Carevic, Demiri (63' Muharemovic), Mbayo (72' Camara), Overmeire (77' Bouabe), Tiko, Maazou

Geel: 43' Demiri, 54' Maazou, 57' Van Damme, 74' Copa , 89' Muharemovic

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Constant Vandenstock-Stadion