"Anderlecht-kern heeft alles, behalve duidelijk spelsysteem"

WOENSDAG, 13 JANUARI 2016, 14:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Terwijl Gent, Standard en Genk lustig aan het shoppen zijn, haalde Anderlecht nog maar één speler deze winter. Een juiste keuze? RTBF vroeg het aan zijn voetbaljournalisten en zoals te verwachten als het over voetbal gaat: zoveel mensen, zoveel meningen.

Eby Brouzakis: “Anderlecht heeft zijn rechtsback, maar moet nog een spits vinden die vlot scoort en een middenvelder die Tielemans laat renderen. Op de flank lijkt Trézéguet zich ontpopt te hebben tot meer dan een plan B.”

Manu Jous: “Om te kunnen zeggen dat Anderlecht versterkt is, moet er nog een centrale verdediger en aanvallende middenvelder bij. Nu lijken ze me eerder verzwakt. Al ben ik wel benieuwd om Trézéguet aan het werk te zien.”

Thierry Luthers:“Je voelt duidelijk dat de directie deze transferperiode niet wil kopen om te kopen. Dat lijkt me logisch als je kijkt naar de kern die Hasi ter beschikking heeft. De club moest enkel rechts achteraan een probleem oplossen en dat lijkt gebeurd te zijn met de komst van Galhardo.”

Vincent Langendries:“Als Galhardo zich snel integreert en Trézéguet kan brengen wat hij op training toont, heeft Anderlecht nieuw bloed. En er is Lukebakio. Hij zou wel eens de revelatie van 2016 kunnen worden.”

Benjamin Deceuninck: “Normaal gezien heeft Anderlecht in zijn kern alles wat nodig is om kampioen te spelen: één van de beste keepers van België, een stabiele verdediging, een middenveld dat beschikt over techniek, tactische bagage en talent en vier goede spitsen. Kortom: het is niet op het vlak van spelers dat Anderlecht iets mist, maar op het vlak van spelconcept. Het wordt tijd dat Hasi een duidelijke lijn uitzet. Hij moet het recept vinden om zijn ploeg regelmatiger te laten presteren. Dat is zijn job.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.