Analisten hard voor Anderlecht: “Ploeg is doodziek”

MAANDAG, 25 JANUARI 2016, 17:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES De malaise bij Anderlecht is ook vandaag talk of the town bij heel wat analisten. Steeds meer beginnen zij Besnik Hasi in vraag te stellen, maar ook de spelers worden, zeker door Jan Mulder, niet gespaard.

Peter Vandenbempt (Sporza): “Ploeg speelde verlamd door angst”
 
“Anderlecht won wel, maar de tijdbom tikt verder. Was Charleroi niet zo vriendelijk om zijn kansen te missen, had Anderlecht zwaar verloren en was de boel ontploft. Voor de rust werden ze acht keer uit verband gespeeld. Dat is gewoon gênant.”
 
“De mentaliteit was dit keer niet het probleem. Het elftal speelde verlamd en met angst, iedereen stopte zich weg. Het elftal valt uit elkaar, het voetbal zit vol afval en spelers zitten ver beneden hun niveau. De kritische, maar te begrijpen houding van het publiek helpt ook niet. Deze patiënt is doodziek, zoveel is duidelijk.”
 
 
Jacques Sys (Sport/Voetbalmagazine): “Gebruik gefluit niet als excuus”
 
“Het is flauwekul dat het gefluit van de supporters de ploeg zou verlammen. Als je dat als excuus wil gebruiken, zoek je best een andere job. Feit is dat Anderlecht opnieuw ondermaats presteerde. Het grote probleem is dat je geen vooruitgang ziet. Integendeel, het verslechtert!”
 
“In plaats van met de fans bezig te zijn, zou Besnik Hasi zich beter enkele vragen stellen. Hoe komt het dat zijn spelers zonder vertrouwen voetballen? Hoe komt het dat je de indruk krijgt dat ze op de verkeerde posities lopen? Hoewel er voldoende talent voor handen is, zit er geen lijn in het spel. Wie kan deze ploeg reanimeren? Er is niet meteen een alternatief, dus zal Hasi nog wel even coach blijven.”
 
 
Marc Degryse (Het Laatste Nieuws): “Anderlecht weet niet van aanpakken”
 
"Anderlecht speelt niet als een blok. De verdediging wordt aan haar lot overgelaten door het middenveld. Dit Anderlecht weet niet hoe ze een wedstrijd gaan aanpakken. De spelers wijzen elkaar dan met de vinger. Dit Anderlecht is ziek."
 
"De supporters zijn kritisch en dat mag ook. Zij willen Anderlecht zien voetballen zoals in de eerste twintig, vijfentwintig minuten na de rust. Hasi heeft werk. Dat hij weer van systeem veranderd is, is een teken aan de wand. Ik verwacht nog versterking. Anderlecht heeft mannen met baarden nodig."
 
 
Jan Mulder (Het Laatste Nieuws): “Spelers beslissen om slecht te spelen, niet coach of bestuur”
 
“Na de overwinning gingen de spelers met gebogen hoofd naar de tribune en lieten ze de hoon over zich heen komen. Geen speler heeft nog vertrouwen. Hasi buiten en Van Holsbeeck kan er niks van. Het krediet brokkelt af. De tijdbom tikt. De crisissfeer groeit. Het Astridpark is een psychiatrich centrum.”
 
“De eerste twintig minuten na de rust voetbalde Anderlecht fantastisch. De defensie stond op de middenlijn en drukte de tegenstander met de rug tegen de muur, de passes waren vlijmscherp, de combinaties liepen gesmeerd, niks chaos. Ook toen was Hasi trainer en Van Holsbeeck manager. Zij droegen mee de verantwoordelijkheid voor dit schitterende spel. Zij roepen toen niet ‘ga weer slecht spelen’. De spelers deden dit op eigen initiatief.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.