Opinie: open trainingen, een zeldzaam goed

WOENSDAG, 3 FEBRUARI 2016, 11:44 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Herinnert u zich de laatste open training in Neerpede? Nee? Wij ook niet. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat Anderlecht de poorten van Neerpede nog eens open zette voor zijn supporters. Waarom, beste club?

Heeft Anderlecht de nabijheid van zijn supporters niet nodig? Willen de spelers de steun van de fans niet van dichtbij voelen? Wat speelt er zich allemaal af in het oefencentrum te Neerpede waardoor het door de jaren heen steeds meer een ivoren toren is geworden?

In een tijd waarin de ontevredenheid van de paars-witte supporters alomtegenwoordig is op sociale media, zou het geen slechte zet zijn van het bestuur om een stap richting supporters te zetten en de poorten van Neerpede te openen.

Even handtekeningen uitdelen, de supporters de kans geven om op de foto te gaan met hun idool: het zou nuttig zijn om de band tussen club en supporters aan te halen. Iets wat op dit moment geen overbodige luxe is. Want wat is er mooier dan tientallen kinderen met de glimlach op hun gezicht Neerpede te zien verlaten?

Anderlecht doet zijn best om zich te meten met de grotere Europese clubs, maar op gebied van open trainingen schieten ze ferm tekort. Vele Europese clubs maken regelmatig de tijd om hun vele supporters een plezier te doen met een open training, signeersessies en dergelijke meer. Zelfs de Rode Duivels doen het in de aanloop naar iedere interland. In Neerpede zelfs.

Het is niet de eerste keer dat we de vinger op deze wonde leggen. Spijtig genoeg komt er geen beterschap, maar worden de open trainingen alleen maar zeldzamer. Tot groot ongenoegen van vele supporters. De wintermercato zit erop. Enkele nieuwe spelers vervoegden de club. Het ideale moment lijkt het ons om eens een open training te organiseren.

En, beste club, doe het vooral niet enkel nu. Doe het op regelmatige basis. Het is hoog tijd dat Anderlecht eens een geste doet naar de supporters, dat het toont dat het ook een oog heeft voor de gewone mens en niet enkel voor de portefeuille.

Laat ons hopen dat onze oproep tot in de hoogste ivoren toren van Anderlecht geraakt.

Oh ja, de laatste open training vond plaats op 10 september.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.