Legaer wil Rode Duivel worden

DINSDAG, 6 JANUARI 2009, 10:16 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

De kans dat Jonathan Legaer deze winter andere oorden opzoekt, lijkt klein. De Luikenaar richt zich daarom nu op de Rode Duivels. "Iedereen vraagt me waarom ik niet voor België speel", aldus Legaer.


"Ik ben erg ontgoocheld dat ik nog nooit Rode Duivel was. Ik zat nochtans al drie keer in de preselectie", vertelt Legaer in Het Nieuwsblad. "Misschien verwijt bondscoach Vandereycken mij iets, maar spelers worden toch opgeroepen na goede prestaties? Ik heb de voorbije maanden toch getoond dat ik Anderlecht een surplus kan geven."

"Het is de bondscoach die keuzes moet maken en hij moet mij niet uitleggen waarom ik er nooit bij ben. Zelfs als er twintig andere mensen aan hem zeggen dat hij mij moet oproepen, dan nog doet hij zijn eigen gedacht. Nu ja, als René Vandereycken alleen maar goede keuzes zou maken, dan was hij trainer van Real Madrid. Niet van de Belgische nationale ploeg." Erg harde woorden waarmee Legaer zichzelf zeker niet dichter bij een selectie zal brengen.

Enkele weken geleden schreeuwde hij trouwens ook nog dat hij tijdens de winterstop Anderlecht zou verlaten. Nu klinkt hij helemaal anders. "Voor mijn sportieve ontwikkeling lijkt het me beter dat ik nog zes maanden of een jaartje verder evolueer bij Anderlecht. Hier kan ik zeker nog 30 tot 40 procent beter worden", aldus de 21-jarige rechterflankspeler. Een transfer naar Rusland ziet hi trouwens niet meteen zitten. "Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Bundesliga, maar dat heb ik niet in de hand."anderlecht-online forum