Deschacht:" Stop met verdedigers te kopen"

DONDERDAG, 8 JANUARI 2009, 10:37 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht wil dat het bestuur van Anderlecht de huidige verdediging vertrouwt. Volgens hem moeten er geen verdedigers meer bijkomen. De kapitein is ook niet te spreken over de stage in La Manga.


"De stage hier in La Manga is niet goed georganiseerd, dat zie je aan de zieken en de geblesseerden", steekt hij van wal in de kranten. "De wind en de koude spelen een rol, maar ik heb vragen bij de organisatie. De dag dat we vertrokken, stonden we om 3 uur 's nachts op. Er zijn er die lang in het vliegtuig zaten. Waarom zo vroeg vertrekken dan? Ik bedoel maar: de weerstand van spelers wordt zo aangetast. En als je vermoeid bent, word je veel sneller ziek."

Anderlecht werkt volop aan de komst van een extra verdediger, met name Ondrej Mazuch. "Ik heb al twee maanden geleden gezegd dat ik ze niet nodig vind", vertelt Deschacht. "Het bestuur mag ook eens vertrouwen geven aan de verdedigers die er zijn. We hebben de tweede beste verdediging van het land. Geef ons vertrouwen in plaats van altijd maar bij te kopen."

Over Tom De Sutter zegt Deschacht: "Je ziet dat het een jongen met een echt Vlaams karakter is. Fysiek in orde en niet rap onder de indruk. Het is alsof De Sutter al jaren meedraait bij Anderlecht. Ik ben blij dat de club nog eens een Vlaming aantrok."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.