Anderlecht wint de eerste topper

ZATERDAG, 16 AUGUSTUS 2003, 20:10 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

Het duel tussen twee van de vijf winnaars van speeldag één is gewonnen door Anderlecht. In Gent werd het 1-3. Wilhelmsson, Baseggio en Aruna scoorden voor paars-wit. Zetterberg miste een penalty.

Anderlecht nam een droomstart. Rouwen om de afwezigheid van Jestrovic was er niet bij. Broos begon met Wilhelmsson in de spits naast Aruna. Seol bleef op links. Dat loonde meteen: Aruna zette zich door, trok voor en Wilhelmsson werkte in één tijd af.
De wedstrijd was geen hoogvlieger. Er waren veel onzuiverheden aan beide kanten en bij wijlen werd hard gebikkeld.
Anderlecht had achteraan de handen vol met Machethe, Dimbala en Zezeto.
Gent kwam opzetten, met kansen voor Zezeto en een vrije trap van Theunis. Op het halfuur kwam Gent gelijk. Op een lange voorzet van Peeters miste Zitka de bal en Ribus kon vrij binnenkoppen. Zitka claimde een duwfout van Dimbala.

Na de rust probeerde Anderlecht Gent onder druk te zetten. Ineens schoot Baseggio van ver raak. Er volgde meteen nog een kans voor Aruna. Op een lob van Baseggio reageerde Herpoel attent.
Gent bracht verse krachten in en zette Anderlecht even vast. Aruna had de 1-3 aan de voet, maar Herpoel pakte. Dat deed hij ook met de penalty van Zetterberg, maar bij de kans van Aruna was hij kansloos. Het bleef 1-3.

Juge l' équipe

Goals: 3' Wilhelmsson 0-1, 32' Ribus 1-1, 56' Baseggio 1-2, 88' Aruna 1-3
Gent: Herpoel, Peeters, De Brul, Van Hoyweghen, Ndikumana, Machethe (71' Kraouche), Mudingayi, Theunis, Ribus, Zézéto, Dimbala (71' Mrdakovic)
Anderlecht: Zitka, Doll, Kompany, Tihinen, Deschacht, Lovre (78 Iachtchouk), Hasi, Baseggio (78' Hendrikx), Seol (66' Zetterberg), Wilhelmsson, Aruna
Scheidsrechter: Allaerts



anderlecht-online forum