Deschacht krijgt boete voor zijn kritiek

VRIJDAG, 9 JANUARI 2009, 10:58 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Herman Van Holsbeeck heeft Olivier Deschacht op het matje geroepen. De verdediger had kritiek op het transferbeleid van Anderlecht en de organisatie van de stage en krijgt daar nu een boete voor.


"Wat Deschacht heeft gezegd, kan niet. Als aanvoerder heeft hij verantwoordelijkheden op en naast het veld", zegt manager Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Als hij vindt dat iets beter kan, dan moet hij dat intern aankaarten."

Moet Deschacht vrezen voor zijn aanvoerdersband? "Zo'n vaart zal het wel niet lopen. Olivier is nog niet zo lang aanvoerder, laat dit maar een les zijn."

Coach Ariël Jacobs was ook niet te spreken over de uitlatingen van Deschacht. "Een voetballer moet gewoon voetballen en niet het beleid van de club uitstippelen. Hij moet geen transfers regelen. Iedereen moet zijn eigen werk doen en zich onthouden van andere zaken. Deschachts verklaringen hebben heel wat reacties losgemaakt in de spelersgroep."

Teammanager José Garcia, die mee de stage in La Manga organiseerde, voelt zich aangesproken. "Ik was verrast door zijn uitspraken. Hij is de enige speler die klaagt, van de andere spelers heb ik nog geen klachten gehoord. Integendeel, ik krijg enkel appreciatie voor de organisatie", zegt Garcia.

"Bovendien klopt het niet wat hij zegt. We zijn niet om 3u moeten opstaan. De spelers sliepen speciaal in een hotel, waardoor ze tot 4.30u konden slapen. Er zijn nog mensen die vroeg moeten opstaan."anderlecht-online forum