Bernardez: "Ik ben een beetje extravagant"

VRIJDAG, 9 JANUARI 2009, 15:36 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

De transfer van Victor Bernardez naar Anderlecht was wereldnieuws in Honduras. "Er zijn nu eenmaal niet veel Hondurese voetballers die in Europa spelen en dan valt het natuurlijk op", verklaart Bernardez.


"De andere Hondurese voetballers spelen bij kleinere clubs. Bovendien houden de journalisten van mij. Zowel op het veld als ernaast val ik op. Op het veld ben ik een harde verdediger, naast het veld ben ik ook een beetje extravagant. Het feit dat ik een relatie heb met een ex-miss Honduras springt sowieso in het oog", vertelt de Hondurees in Het Nieuwsblad.

Anderlecht huurt de verdediger voor zes maanden. "Als ze mij definitief willen aankopen, dan moeten ze de optie in mijn huurcontract al in maart lichten. Ik besef dat ik maar twee maanden heb om me te bewijzen, maar ik kan alleen maar hard werken om een basisplaats te veroveren", aldus Bernardez. "Ik ben een leider en normaal praat ik veel met mijn ploegmaats, maar hier is dat nog wat moeilijk omdat ik enkel Spaans spreek. Gelukkig zijn hier Argentijnen die kunnen vertalen, vooral Biglia helpt me. Ik ben een goede mandekker en ik ben ook goed in het geven van vrije trappen."

De bijnaam van Bernardez is Muma. "Ik word in Honduras zo genoemd omdat mijn speelstijl te vergelijken is met die van Muma, een voormalige topvoetballer uit mijn geboortedorp. Maar ik word liever Bernardez genoemd."anderlecht-online forum