PSV en Anderlecht spelen 0-0 gelijk

VRIJDAG, 9 JANUARI 2009, 18:50 - Sporzafanaat

De tweede en laatste oefenwedstrijd van Anderlecht in La Manga tegen PSV is geëindigd op een scoreloos gelijkspel. Hoewel Ariël Jacobs het graag anders zag werd er gewoon 2x 45 minuten gespeeld.

Anderlecht begon het best aan de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. Na tien minuten ging een speler van PSV in de fout en kreeg paars-wit een strafschop. De elfmeter van Gillet werd echter door PSV-doelman Isaksson gestopt. PSV kwam halverwege de eerste helft beter in het spel en scoorde zelfs in de 23ste minuut, maar de goal van Timmy Simons ging niet door wegens buitenspel.

Na de rust nam PSV het heft in handen en Anderlecht was niet meer gevaarlijk. De Nederlanders hadden met een kopbal van Koevermans, een schot van Dzsudzsák en een vrije trap van Afellay meer mogelijkheden tot scoren. Acht minuten voor tijd kreeg Simons nog een gele kaart.

"Ik heb een heel goeie match gezien", vertelde trainer Ariël Jacobs na de wedstrijd. "We hebben de beste kansen bij elkaar gevoetbald. Jammer dat er geen doelpunten zijn gevallen, maar dit was echt een goeie, evenwichtige trainingsmatch."