Mpenza nog niet aan de slag op Anderlecht

ZATERDAG, 10 JANUARI 2009, 15:55 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ruim drie weken geleden kondigde Mbo Mpenza zijn afscheid als profvoetballer aan in het Astridpark. Mpenza zou daarna ingeschakeld worden in de jeugdwerking, maar dat lijkt nog niet voor meteen."


"Wat die job inhoudt, daar moeten we het nog over hebben", geeft hoofd opleidingen Jean Kindermans toe in Sport/Voetbalmagazine. "Met name of we hem wel iets kunnen aanbieden dat past bij zijn profiel en zijn ambities. Vooral dat laatste is altijd de vraag bij profs die stoppen. Herman Van Holsbeeck had er mij voor die persconferentie al over gesproken. Waarschijnlijk zat hij ook al samen met Mbo, maar concreet staat er niks op papier."

"Zeker is dat wij graag ex-spelers aan ons binden, want zij zorgen voor een meerwaarde", gaat Kindermans verder. "Maar ik begrijp dat er een medisch probleem is, waardoor de vraag al is: zal hij nog op een veld kunnen staan? Ik heb ook begrepen dat hij nu voorrang geeft aan zijn familiaal leven. Dat mag, maar iedereen die met jeugdvoetbal bezig is, weet dat het een fulltime job is met veel weekend- en avondwerk."

Volgens Kindermans is een indiensttreding van Mpenza niet meer voor dit seizoen. "Waar wij intern nu over praten, is de invulling van de posities voor volgend seizoen."



anderlecht-online forum