Frutos: "Ik voel me al beter, ook mentaal"

ZATERDAG, 10 JANUARI 2009, 21:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nicolas Frutos is weer in België. De Argentijn lag afgelopen week in het ziekenhuis met uitdroging en moest passen voor de stage. "Het gaat weer beter nu", vertelde Frutos op Zaventem aan Sporza.


"Ik had last van een virus of een bacterie, dat zullen we maandag pas weten als de resultaten binnen zijn. Ik denk dat ik het heb opgedaan in het vliegtuig naar Argentinië. Mijn hele familie heeft er last van gehad. Dat doet vermoeden dat het een virus was, dat is besmettelijker dan een bacterie. Ik ben ook een paar keer hervallen."

De communicatie met Anderlecht verliep wel niet optimaal. "Toen ik in Argentinië aankwam, wou ik de club bellen, maar de vaste lijn thuis werkte niet", legt Frutos uit. "Toen ik naar het ziekenhuis gebracht werd, heb ik mijn vrouw gevraagd om Anderlecht toch iets te laten weten."

Frutos verloor in het ziekenhuis door uitdroging zes kilo. "Intussen is er al twee kilo bij. Ik voel me goed, ook mentaal. Ik ben blij dat ik terug ben. Het is erg dat ik de stage gemist heb, maar ik kreeg ook wat extra rust en dat is positief. Tussen de ziektes door heb ik ook wat oefeningen gedaan."

"Hoop te kunnen spelen tegen Cercle"

Maandag is de eerstvolgende training van Anderlecht. "Ik weet niet of ik meteen zal meetrainen. Wellicht wel na twee à drie dagen", zegt de aanvaller. "Door de uitdroging is de belasting op mijn spieren groter geworden en daarom is de kans op blessures nu groter. Het is dus belangrijk dat ik het rustig aan doe. Maar ik hoop toch minstens beschikbaar te zijn voor de match tegen Cercle."

Op de vraag of het niet raar is dat het net hem weer overkomt, antwoordt Frutos geïrriteerd. "Zoiets kan toch iedereen overkomen. Ik ben toch ook maar een mens."

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.