KV Mechelen wipt Anderlecht uit Beker

DINSDAG, 13 JANUARI 2009, 22:43 - Michaël

De eerste wedstrijd na de winterstop is in mineur geëindigd voor Anderlecht. Het werd door KV Mechelen uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag. Nu blijft er alleen nog de competitie over voor paars-wit.

De wedstrijd begon met een hommage aan Lei Clijsters die onlangs overleed ten gevolge van kanker. Jacobs moest in de bekerwedstrijd enkele sleutelspelers missen zo onder andere Legear, Van Damme en Frutos.

KV Mechelen is altijd al een geduchte tegenstander geweest in de Beker van België. Dat bleek ook in de eerste helft van de wedstrijd want de thuisploeg was duidelijk beter dan Anderlecht. Na een kwartier legde Verbist de bal op de stip na een fout van Suarez op Asare. Bjorn Vleminckx zette zich achter de bal en trapte hem voorbij Schollen.

Anderlecht moest achtervolgen en dat resulteerde op het half uur in de 1-1: Juhasz recupereerde de bal na een hoekschop en bracht hem voor doel, waar Rnic de bal hard binnenkopte.

Beide ploegen begonnen aan de tweede helft met dezelfde speler. Anderlecht kwam snediger uit de kleedkamer en kon verschillende kansen creëren. Helaas voor paars-wit was het de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam na een goede counter. Anderlecht was weer op achtervolgen aangewezen en ging aanvallender spelen. Mechelen zag in de 67ste minuut Ivens uitvallen met een spierblessure.

Naarmate de tijd verstreek begon de druk van Anderlecht toe te nemen al bleef Mechelen gevaarlijk. Jacobs bracht Bulykin in als versterking maar het kon niet baten. Ook de vier extra minuten konden Anderlecht niet helpen om verlengingen uit de brand te slepen. Zo komt, net als het Europees avontuur, ook het bekerverhaal vroegtijdig ten einde.