Jacobs hoopt op gemotiveerde spelersgroep

VRIJDAG, 16 JANUARI 2009, 20:04 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

De bekeruitschakeling nog vers in het geheugen, hoopt Ariël Jacobs dat zijn jongens vandaag revanche nemen. "Ik hoop dat mijn spelers even ziek zijn als ik", zegt hij hierover. "We hebben onze lessen getrokken uit wat mis liep."


"Na een nederlaag in de competitie kan je dat nog rechtzetten, in de beker is alles meteen voorbij. Daarom doet het dan ook extra pijn", komt Jacobs nog even terug op de match van dinsdag tegen Mechelen. "Het enige voordeel is dat er drie dagen later een nieuwe wedstrijd wacht. Zo blijft het toch niet al te lang nazinderen."

In de pers wordt druk gepraat over de prestatie van Tom De Sutter. De nieuwe spits moet nog een beetje zoeken naar zijn positie, wat volgens Jacobs niet abnormaal is. Een spits, en zeker een pas aangeworven spits, wordt altijd op zijn doelpunten afgerekend. Daar wil ik hem wel voor waarschuwen", aldus Jacobs. "Het is beter dat hij nu wat beschermd wordt." De Sutter sprak gisteren dan ook niet met de pers.

Door de schorsing van Juhasz maakt ook Bernardez vandaag mogelijk zijn debuut. Jacobs is wel nog niet helemaal overtuigt van zijn Hondurese verdediger. "Hij heeft al bemoedigende dingen laten zien, maar ook acties waar ik me vragen bij stel", aldus Jacobs. "Nu ja, als Biglia eens een foute pass geeft, zie je dat door de vingers omdat je weet dat zoiets zelden gebeurt. Bij spelers die je niet kent ben je altijd een beetje strenger."anderlecht-online forum