Anderlecht verliest met 1-2 van Cercle

VRIJDAG, 16 JANUARI 2009, 22:28 - Michaël

Na de uitschakeling in de Beker was Anderlecht deze avond op zoek naar eerherstel. Dat kon thuis tegen Cercle Brugge. Helaas liet paars-wit deze kans onbenut en ging Cerle naar huis met de drie punten.

Jacobs begon met De Sutter en Bernardez aan de aftrap. Zitka, Van Damme, Frutos en Juhasz waren onbeschikbaar.

Anderlecht kon geen slechtere start bedanken dan tegen Cercle. Na amper 2 minuten stond het al 0-1 na een doelpunt van een ex-Anderlechtspeler, namelijk Iachtchouk. Na dit doelpunt schoot paars-wit wakker en ging het op zoek naar de gelijkmaker.

De Brusselaars waren kregen een pak kansen en dat resulteerde in de 23ste minuut in een doelpunt. Gillet kopte een prima voorzet van Polak in de netten van Bram Verbist: 1-1. Op slag van rust had De Sutter nog de mogelijkheid om de 2-1 binnen te koppen maar die ging naast.

Beide trainers voerden geen wissels door tijdens de rust. De tweede had een saai begin, er viel amper iets te beleven op het veld. Pas na 20 minuten viel er wat te beleven met name een doelpunt. Weer was het Iachtchouk die het leer in de netten kon leggen: 1-2. Jacobs zag daarna Polak uitvalllen met een blessure. Hij werd vervangen door Losada.

Het laatste kwartier speelde paars-wit met vier spitsen, toch slaagden ze er niet in de 1-2 om te buiten in een gelijkspel met als gevolg een striemend fluitconcert na het affluiten. Ondanks dit verlies blijft Anderlecht aan de leiding van het klassement met 41 punten. Volgende week trekt paars-wit naar AA Gent.