Cheikhou Kouyaté schittert in Kortrijk

MAANDAG, 19 JANUARI 2009, 11:55 - maarten_rsca
Anderlecht-Online No Image Found

Het West-Vlaamse burenduel van afgelopen weekend tussen Kortrijk en Roeselaere werd vooral getypeerd door een harde slag op het middenveld. De kerels van Kortrijk wonnen deze uiteindelijk en dat was vooral te danken aan Kouyaté.


Roeselaere-coach Van Wijk had een plannetje klaar om ex-Anderlecht speler Sven Kums af te stoppen. Dit leek zeer goed te werken. Maar de coach van Roeselaere had wel niet gerekend op een outstanding spelende Cheikhou Kouyaté. De Senegalese middenvelder speelt op huurbasis bij Kortrijk. Anderlecht mag in zijn handen wrijven want Kayouté ontbolsterd bij Kortrijk en oogst er veel lof. "Een beresterke match," vond Hein Vanhaezebrouck. "Voor mij wordt dat een hele grote," stak de Kotrijk-coach de loftrompet op. Vanhaezebrouck twijfelt wel nog wat aan de leiderscapaciteiten van Kouyaté, maar hij heeft nog veel progressiemarge. De kortrijkspelers zijn ook tevreden over de Anderlechthuurling. "Zo'n fysieke présence en een groot recuperatievermogen: het is een plezier om naast te voetballen," vindt nieuwbakken collega Salah Bakour.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.