Gillet: "Mbokani wint Gouden Schoen"

WOENSDAG, 21 JANUARI 2009, 09:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

Vanavond wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. De grote favorieten spelen bij Standard, Guillaume Gillet kan echter ook kort eindigen. "Bij de eerste tien eindigen zou me al heel tevreden stemmen", blijft hij bescheiden.


Naast het Standard-kwartet Jovanovic, Witsel, Defour en Mbokani zijn er niet veel kandidaten om straks de Gouden Schoen te winnen. De enige spelers van andere clubs die kans maken op de top vijf zijn volgens de kenners Stijnen, Polak en Gillet. De Luikenaar van Anderlecht ligt er alvast niet wakker van. "Eerlijk gezegd heb ik daar het hele jaar niet aan gedacht", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik heb me gefocust op mijn club en mijn prestaties en helemaal niet op de Gouden Schoen. Maar voor de volgende editie moet ik er misschien wel een doelstelling van maken."

Over zijn prestaties in 2008 toont hij zich uiterst tevreden. "Ik heb bijna altijd op het veld gestaan. Door mijn goals kom ik ook iets makkelijker in de schijnwerpers", aldus Gillet, die het gala niet zal kunnen volgen. "Ik ben pas verhuisd en heb nog geen tv. Ik lees het donderdagochtend wel in de krant."

En als hij zelf mag kiezen wie de Schoen wint? "Het wordt moeilijk om er niet een van Standard te kiezen. Voor mij verdient Mbokani hem dan meer dan de anderen."anderlecht-online forum