"Romelu wil beter worden dan Drogba"

WOENSDAG, 21 JANUARI 2009, 10:35 - Sporzafanaat
Logo Anderlecht-Online

Supertalent Romelu Lukaku zal op 13 mei, de dag van zijn zestiende verjaardag, een profcontract tekenen bij Anderlecht. Vader Roger Lukaku vertelt in Gazet van Antwerpen over zijn zoon die naar Chelsea kon.


"Of hij meer talent heeft dan ik?" Dat zal de toekomst uitwijzen", lacht vader Roger die in de jaren 90 naam maakte als spits van onder meer Boom en Germinal Ekeren.

Scoren doet Romelu met zijn ogen dicht, ook bij de beloften, waar hij al drie keer scoorde in vier onvolledige wedstrijden. "Hij weet het doel staan en dat is een heel grote kwaliteit als aanvaller", aldus Roger Lukaku. "Anderzijds is hij nog jong. Met het hoofd en in de luchtduels moet hij nog veel sterker worden."

Gebrek aan ambitie heeft Romelu alvast niet. "Hij wil beter doen dan zijn idool Didier Drogba. Dat zal niet makkelijk zijn, maar je weet nooit, hé", lacht vader Roger.

Grote clubs waaronder Chelsea, Manchester en AC Milan informeerden al naar Romelu, maar de spits blijft voorlopig bij paars-wit. "Zoals elke jonge speler droomt hij van grote clubs, maar ik heb er veel met hem over gepraat en hij begrijpt dat Anderlecht voor hem momenteel een goede keuze is", zegt Roger. "We hebben gekozen voor continuïteit. Bij Anderlecht kent hij de mensen sinds drie jaar. Bovendien is Johan Walem zijn trainer. Formidabel dat mij zoon een dergelijke trainer heeft."anderlecht-online forum