Van Damme: "Machteloos gevoel als ploeg verliest"

DINSDAG, 27 JANUARI 2009, 07:39 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Jelle Van Damme beleeft geen gemakkelijke periode. De middenvelder herstelt nog steeds van zijn enkelblessure, zijn ploeg nam een mindere start in 2009 en er was het overlijden van Lei Clijsters.


Het Nieuwsblad vroeg zich af hoe ver het staat met de revalidatie van Jelle Van Damme. "Ik fiets al en doe krachtoefeningen, maar de volgende fase is lopen en conditioneel trainen", vertelt Van Damme. "Ik had pech dat ik op Dender geraakt werd aan de enkel die deze zomer al werd geopereerd. Er kwam een stukje kraakbeen los, maar nu voelt die enkel beter aan dan voorheen. Ik mik op eind februari om opnieuw te spelen."

Ondertussen verloor Anderlecht al tweemaal op rij. "Als de ploeg verliest en jij zit op de tribune dan geeft je dat een machteloos gevoel", zegt Van Damme. "Zeker als je merkt dat we soms moeilijk een vuist konden maken, dan kriebelt het bij mij toch om weer mee te spelen. Ik kan op dat vlak wel iets bijbrengen. Voor het team zijn de volgende matchen tegen Kortrijk en Bergen nu heel belangrijk."

Van Damme over de titelconcurrenten: "Standard en Club Brugge zijn onze grote concurrenten. Brugge blijft een topploeg die je niet zomaar kunt afschrijven. Ik zag ook Westerlo-Standard op tv en daar was Standard toch weer heel sterk. Wij krijgen echter zowel Standard als Club Brugge nog op bezoek. We hebben ons lot in eigen handen, maar we mogen zeker geen onnodige punten meer laten liggen."

Het overlijden van Lei Clijsters heeft Van Damme diep geraakt. "Zijn overlijden was een erg moeilijke periode. Normaal ben ik geen janker, maar bij het eerbetoon voor de bekermatch KV Mechelen - Anderlecht had ik toch tranen in de ogen", zegt Van Damme. "Op bepaalde momenten zag ik Lei als een tweede vader. Ik heb hem misschien maar drie jaar gekend, maar ik had toch een hechte band met hem. Ik zag hem ook bijna elke dag en heb veel van hem geleerd."

Het volledige interview kan je nalezen in Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.