"Anderlecht had Mbokani niet mogen laten gaan"

DONDERDAG, 29 JANUARI 2009, 16:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani ontpopte zich bij Standard tot een echte goalgetter en de spits is ook zeer gegeerd in Europa. Herman Van Holsbeeck heeft er nog altijd spijt van dat Anderlecht Mbokani liet gaan.


"Ik neem het bepaalde personen uit mijn technische staf nog steeds kwalijk dat ze het uitzonderlijke talent van Mbokani niet correct ingeschat hebben", zegt de manager in een interview met 7sur7. "Het is hun taak om jongens met een lastig karakter goed op te vangen. We hebben in dit dossier geflaterd en daar zal ik zeer ontgoocheld over blijven."

"Ook de manier waarop Vadis hier vertrokken is, doet pijn. Amper tien matchen had die jongen hier gespeeld en toch konden we hem niet houden."

Over Ariël Jacobs spreekt Van Holsbeeck geen slecht woord. "Hij is hier in moeilijke omstandigheden begonnen. Anderlecht stond pas zevende, mijlenver verwijderd van Europees voetbal. Uiteindelijk zijn we nog tweede geworden en hebben we de beker gepakt."

"Zijn resultaten vergelijken met de successen van Laszlo Bölöni zou oneerlijk zijn, want de Roemeen hoefde enkel maar voort te borduren op het werk van Michel Preud'homme. Bovendien hebben ze daar momenteel een uitzonderlijke lichting rondlopen. Voor mij is het een zeer grote verrassing dat al die jongeren samen zo constant blijven presteren", aldus Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.