Russen proberen Anderlechtspeler te strikken

ZATERDAG, 31 JANUARI 2009, 10:04 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het Russische Rubin Kazan probeerde al verschillende spelers uit België weg te halen. Na Stijnen, Vargas, Onyewu en Leye was het gisteren volgens Het Nieuwsblad de beurt aan een Anderlecht-speler.


Het was coach Ariël Jacobs zelf die de de kat de bel aanbond. Op de vraag of hij opgelucht was dat er wellicht geen enkele Anderlecht-speler meer vertrok, antwoordde de trainer. "Ik ben er niet zo zeker van dat er niemand meer vertrekt. Als er op het secretariaat een telefoontje binnenloopt van een Russische club en die hebben ondertussen al de speler gek gemaakt, dan krijg je het als club moeilijk om te rivaliseren."

"Die Russen brengen geen koffers met kleren mee, maar koffers met roebels. Voor de speler wel te verstaan. Eens ze de speler hebben gelokt, moet de club meestal tevreden zijn met de kruimels. Die Russen schuimen alle clubs af en plukken er spelers uit die hen interesseren. Bovendien sluit de transfermarkt in Rusland maar eind februari. Ze kunnen nog elk moment toeslaan", vreest Jacobs.

De club die zich meldde bij Anderlecht was inderdaad de Russische kampioen Rubin Kazan. Blijft de vraag in welke speler ze geïnteresseerd waren. Jacobs had zelf ontkend dat het Legear was en ook Gillet, Polak, Juhasz en Boussoufa hadden niets vernomen. Ook manager Herman Van Holsbeeck wilde geen naam vrijgeven. Even werd Biglia genoemd, maar dat bleek niet te kloppen.

Van Holsbeeck zei wel. "Er is een manager die werkt voor Kazan die bij bijna elke club komt aankloppen, maar uiteindelijk komt er weinig van in huis. Ik maak me daar nog niet te veel zorgen over." later op de avond werd duidelijk dat de Anderlecht-speler niet voor Kazan zou kiezen.

Bron: Het Nieuwsblad




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.