Anderlecht opnieuw leider na winst op Gent

WOENSDAG, 18 FEBRUARI 2009, 22:30 - Michaël

Anderlecht won vanavond de inhaalmatch tegen AA Gent met 1-2 en klimt in het klassement over Standard met één punt meer. Tom De Sutter leidde paars-wit met twee doelpunten naar de zege.

Bij Anderlecht startte De Sutter toch, Polak begon op de bank. Het was Gent dat het felst uit de startblokken schoot, maar al snel was de diesel van Anderlecht opgewarmd en viel de 0-1 dankzij het duo Gillet - De Sutter. De Sutter kreeg trouwens enkele minuten voor rust dé kans om de 0-2 binnen te koppen maar de spits besloot onbegrijpelijk naast.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs op het veld. Na zeven minuten stond de 0-2 al op het scorebord. Opnieuw lag Gillet aan de basis van het doelpunt, De Sutter tikte binnen. Een minuut later moest Anderlecht met 10 verder nadat Saré een tweede gele kaart kreeg na een zuivere schwalbe van Maric.

De motor van Gent geraakte na de 0-2 niet meer op gang, Anderlecht echter kreeg heel wat kansen op de 0-3 maar benutte ze niet. Tien minuten voor het einde kwam ook Gent met 10 te staan na een tweede geel voor Thompson. Ljubijankic scoorde nog de aansluitingstreffer in de slotseconden: 1-2

Dankzij deze overwinning kan Anderlecht zondag de topper tegen Standard aanvatten als leider.