Opinie: Twee(!) gerichte transfers

VRIJDAG, 27 MEI 2016, 21:56 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Door de leegloop die Anderlecht deze zomer te wachten staat, wordt verwacht dat paars-wit een dozijn nieuwkomers gaat halen. Toch kunnen twee gerichte transfers al heel wat problemen oplossen.

​Silvio Proto, Dennis Praet, Ibrahima Conté en Matias Suarez verlaten de club met aan zekerheid grenzende waarheid. Ook voor huurlingen Imoh Ezekiel en Alexander Büttner is het paars-witte avontuur afgelopen. De toekomst van Filip Djuricic is nog een groot vraagteken.

Met Sofiane Hanni realiseerde Anderlecht al een eerste transfer en ook Trezeguet werd definitief binnengehaald. Bovendien lijkt het vertrek van Besnik Hasi de terugkeer van Anthony Vanden Borre in te leiden en keren met Ivan Obradovic en Andy Najar nog twee potentiële basisspelers terug uit blessure.

Twaalf transfers heeft Anderlecht dus niet nodig. Twaalf keer te veel betalen voor middelmatige spelers kunnen we al helemaal missen. 23-jarigen uit de Ligue 2 gaan onze problemen heus niet oplossen.

Twee toptransfers zouden al veel paars-witte problemen oplossen. Wat waren die problemen het afgelopen seizoen? Een gebrek aan voetballend vermogen achterin en creativiteit voorin.
De oplossing? Koop een voetballende centrale verdediger en een dodelijke rechtsbuiten.

​​​​​​​Centrale verdediger

​​​​​​​Aangezien Olivier Deschacht blijft en wij er van uit gaan dat Kara Mbodj veel beter zal renderen met een voetballende verdediger naast zich, mogen Bram Nuytinck en Michael Heylen (tijdelijk?) andere oorden opzoeken.

Nathan De Medina en Hervé Matthys zouden dan speelminuten kunnen verzamelen op uitleenbasis en Wout Faes zou kunnen opschuiven in de hiërarchie.
Met Leander Dendoncker en de nieuwkomer kan Anderlecht op basis van de wedstrijdsituatie en de tegenstander dan opteren voor één of twee voetballende centrale verdedigers.

Rechtsbuiten

We schrijven al veel te lang dat Anderlecht creativiteit mist. Marko Marin moest dat probleem vorig seizoen oplossen, maar faalde. Dit seizoen werd Filip Djuricic gehaald, maar die was te weinig beslissend.

Extra creativiteit op rechts zou Anderlecht deugd doen. Het zou ons verlossen van het alibi-voetbal van dit seizoen:  lange ballen trappen op de pijlsnelle Frank Acheampong of Stefano Okaka bedienen op veertig meter van het vijandige doel, waarna die een halve minuut met de bal liep.

Kwaliteit kost geld. En dat ligt gevoelig bij de mannen van de cijfers in hun ivoren toren. Maar zelfs daar moeten ze stilaan beseffen dat het zo niet verder kan en Anderlecht een kwaliteitsinjectie nodig heeft.

Want voorlopig lijkt paars-wit eerder begaan met het dumpen van zware contracten dan met het versterken van de kern.

​​​​​​​Anderlecht beschikt op dit moment over een tiental jongelingen die overlopen van talent, maar nog tekort komen voor een basisplaats. Versterkingen in de breedte binnenhalen hoeft dus heus niet.
Vandaar: twee toppers.  Als het van ons afhangt mag Djuricic daar gerust nog bijkomen. Want wij blijven in die jongen geloven.

Welke spelers zouden jullie binnenhalen voor bovenvermelde profielen? Laat het ons weten via [email protected]
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.