Anderlecht verliest opnieuw punten

ZONDAG, 5 APRIL 2009, 23:09 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht verloor vandaag alweer kostbare punten. Deze keer kwam paars-wit niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Lokeren. Standard, dat won van GBA, komt hierdoor langszij in de stand. Sporting ontvangt zondag Club Brugge.


Met het oog op de topper van zondag tegen blauw-zwart deed Anderlecht een slechte zaak in het Waasland. De paars-witten konden de kansen niet verzilveren en botsten op een ijzersterke doelman Copa.

De Brusselaars traden aan in een omgevormde opstelling. Achteraan speelden Wasilewski, Juhasz, Bernardez en Deschacht. Van Damme schoof op naar het middenveld en vestigde zich naast Biglia en Gillet op een driemansmiddenveld. Vooraan kwam Chatelle verrassend in de ploeg naast De Sutter en Boussoufa.

In een matige eerste helft kon Anderlecht het Lokerse doel slechts sporadisch bedreigen. Vooral Guillaume Gillet verkeek de kans op het openingsdoelpunt. De thuisploeg kon zijn supporters ook maar matig bekoren. De enige opwinding in de zestien meter van Anderlecht was er na handspel van Boussoufa.

De tweede helft was snediger van Anderlechtkant. Rond het uur drukte Anderlecht, de Lokerse defensie tegen het eigen doel. Dit resulteerde in open kansen voor Chatelle en De Sutter. Maar daar zat de Ivoriaanse doelman van de thuisploeg steeds goed bij. Onder impuls van een bedrijvige en sterk spelende Boussoufa kwam Lokeren niet meer onder de druk uit.

Het werd nog een paar keer warm voor de kooi van Copa. Lokeren kreunde, maar kraakte niet. Na een laatste opflakkering via de ingevallen Suarez, mocht Anderlecht de boeken sluiten. Lokeren was tevreden met het behaalde puntje. Anderlecht droop af en ziet Standard op gelijke hoogte komen. Zondag komt Club Brugge naar het Astridpark, dat won van Charleroi. Sporting kijkt beter uit voor de West-Vlamingen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.