Van Damme: "Ik denk nog vaak aan Sterchele"

VRIJDAG, 10 APRIL 2009, 13:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht - Club Brugge was vorig jaar de laatste wedstrijd die François Sterchele speelde voor zijn fatale auto-ongeluk. Jelle Van Damme denkt nog vaak aan hem terug. "Zeker nu ik vader word, stemt zijn ongeluk me tot nadenken."


"François Sterchele maakte geen deel uit van mijn direct entourage, maar ik heb hem gekend bij de nationale ploeg en zijn dood heeft me zwaar geraakt. Het was moeilijk te vatten voor me, het moet nog zoveel erger geweest zijn voor zijn familie."

"Ik was net op weg naar Anderlecht toen ik zijn dood vernam. Ik bedacht me daarna dat zijn laatste match niet zo succesvol was geweest. Ik heb me nooit schuldig gevoeld over mijn geste na mijn goal (Van Damme imiteerde toen het gebaar dat Sterchele telkens maakte na een doelpunt, nvdr). Maar ik geef toe dat ik wel een beetje gerustgesteld was toen ik zijn laatste interview hoorde dat hij gaf aan de VRT. François zei dat hij het begreep en dat hij me dat niet kwalijk nam, dat het uiteindelijk alleen maar een reactie was op zijn doelpunt in de heenmatch."

Bron: La Dernière Heure



anderlecht-online forum