Biglia: "Tactisch krijg ik meer vrijheid"

WOENSDAG, 15 APRIL 2009, 13:28 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia speelde een sterke wedstrijd tegen Brugge en gaf zo de criticasters lik op stuk. "Ik ben blij dat ik heb kunnen tonen dat de kritiek die ik kreeg niet gefundeerd is", aldus Biglia in Het Nieuwsblad.


"Na de topper las ik opnieuw dat ik steeds in een zetel speel. Maar alle Anderlecht-spelers worden met Amisco, een camerasysteem, gevolgd. Iedere wedstrijd behoor ik tot de top drie van spelers met de meest gelopen kilometers. Gemiddeld loop ik zo'n 12 kilometer per match. Soms schreef men dat ik niet had gelopen terwijl ik het beste resultaat van de ploeg had", verweert Biglia zich.

"Dat men mij verwijt dat ik geen defensieve middenvelder ben, daar kan ik nog inkomen. Voor ik bij Anderlecht arriveerde, heb ik nooit op die positie gespeeld. Mijn positie is aanvallende middenvelder. Maar ik wil bijleren en stel me ten dienste van de ploeg. De jongste tijd trek ik vaker naar voor omdat de trainer me offensiever uitspeelt. Tactisch krijg ik meer vrijheid. In de resterende vijf wedstrijden wil ik tonen dat ik mijn vertrouwde niveau haal."

Over zijn toekomst heeft Biglia nog geen beslissing genomen. "Ik heb altijd gezegd: als alle partijen akkoord zijn, waarom dan niet over een transfer praten ? Dat ik sinds kort naast een Argentijns ook een Italiaans paspoort heb, is een voordeel. Maar ik wil nu kampioen worden met Anderlecht", aldus de Argentijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.