Anderlecht weer leider na zuinige winst

ZONDAG, 19 APRIL 2009, 20:08 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht staat opnieuw naast Standard nadat het met een zuinige 0-1 won in Westerlo. Paars-wit had veel kansen, maar kon slechts éénmaal scoren en zo bleef het spannend tot het einde in het Kuipke.


Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd, maar het was Anderlecht dat domineerde. De bezoekers creërden ook veruit de meeste kansen, maar Westerlo-doelman Yves De Winter zorgde ervoor dat zijn ploeg met 0-0 de rust in kon.

Na de pauze was de aanvalsdrang nog meer aanwezig bij Anderlecht en dat resulteerde ook in een doelpunt. Tom De Sutter kopte een voorzet van Boussoufa voorbij De Winter: 0-1. De ban was gebroken, maar paars-wit zakte daarna wat weg en liet Westerlo meer komen. In de slotfase werd het nog even spannend maar al bij al bleef Anderlecht makkelijk overeind.

Score: 0-1
Doelpunten: 52' De Sutter (0-1)

Geel: 78' Legear, 86' Van Kerckhoven
Rood: /

Westerlo: De Winter, Vanaudenaerde (63' Van Hout), Corstjens, Van Kerckhoven, Delen, Adams, Van Imschoot, Farssi (73' Dekelver), Scheelen, Odita, Ruiz (73' Tomou)
Anderlecht: Schollen, Van Damme, Deschacht, Juhasz, Wasilewski, Boussoufa (87' Iakovenko), Gillet (85' Sare), Biglia, Polak, Chatelle (73' Legear), De SutterNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.