"Collectief succes belangrijker dan doelpunt"

MAANDAG, 20 APRIL 2009, 09:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter schonk Anderlecht gisteren met zijn achtste doelpunt de zege tegen Westerlo. "De goal op voorzet van Boussoufa kan misschien beslissend zijn in het titeldebat", zegt De Sutter in Het Nieuwsblad.


Na het doelpunt liet de spits wel nog een wenkende kans liggen. Zijn lob ging nipt over het doelkader. "Als ik ook die scoor, speel ik niet voor Anderlecht maar voor een topclub in het buitenland", repliceert De Sutter. De afwerking liet te wensen over en daar moeten we aan werken, al gaan de ballen er op training wel vlot in."

De Sutter zette zelf ook enkele mooie acties op. "Ik moet het hebben van het collectief. Dat ik de winninggoal scoor is schitterend en uitstekend voor mijn vertrouwen maar heeft minder belang dan de overwinning voor de ploeg. Ik zoek collectief succes en geen persoonlijk. Het maakt dus niet uit of ik hier scoor of iemand anders."

"Als we deze mentaliteit blijven opbrengen, kan de titel ons niet meer ontglippen", weet De Sutter. "We hebben nog vier wedstrijden voor de boeg maar ik vind niet dat de druk op ons toeneemt. Meer nog: nu de eindstrijd in alle hevigheid is losgebarsten, neemt de honger in de groep exponentieel toe en dat zie je op het veld. Iedereen wil die titel."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.