De Coninck: "Ervaring Anderlecht kan doorslag geven"

MAANDAG, 20 APRIL 2009, 21:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Analist Wim De Coninck ziet Anderlecht als de grote favoriet in de laatste rechte lijn naar de titel. "De vorm is beter, het heeft een makkelijker programma en het heeft meer ervaring", zegt hij aan Sporza.


"Standard heeft het nadeel dat het Mbokani en De Camargo moet missen in de eindsprint", denkt De Coninck. "Bölöni heeft wel lef door de jongeren Benteke en Carcela in hun plaats te laten spelen. Maar hoe dichter bij de finish, hoe groter de druk zal worden. De ervaring van Anderlecht kan dan de doorslag geven."

"Anderlecht heeft zich echt in de titel vastgebeten. Sinds Ariël Jacobs op een 3-4-3-systeem is overgestapt, draait het ook beter", stelt De Coninck vast. "In het begin stond De Sutter geïsoleerd voorin, maar nu is er meer aansluiting. Je mag ook het belang van de terugkeer van Van Damme niet onderschatten. Hij geeft de ploeg grinta."

"Het is mogelijk dat we op testmatchen afstevenen", zegt De Coninck. "Maar veel zal afhangen van de laatste match van Standard, op Gent. Gent is een van de teams van de terugronde en Michel Preud'homme zal wel graag willen winnen van zijn opvolger."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.