Opinie: Wat na Defour?

VRIJDAG, 12 AUGUSTUS 2016, 19:58 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES

De soap is afgelopen. Anderlecht verliest Steven Defour aan het Engelse Burnley, op dezelfde dag dat ook Samuel Bastien het Astridpark verlaat. Hoe moet het nu verder op het paars-witte middenveld?



 

Youri Tielemans (19) en de blessuregevoelige Leander Dendoncker (21) zijn plots zekerheden. Voor de laatste plaats in de driehoek blijven op dit moment enkel de 18-jarige Idrissa Doumbia en de op het middenveld gebuisde Stéphane Badji over.

In het fel vernieuwde Anderlecht bleef het hart van de ploeg lange tijd overeind. Tot vandaag dus. Als het hart stilvalt, volgen de andere organen en lichaamsdelen meestal snel.

Anderlecht moet op zoek naar een nieuwe ‘acht’. Iemand met zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten die Tielemans en Dendoncker beter doet functioneren. Een ervaren aanjager als het even kan.

Wij geloven rotsvast in Doumbia, maar wie gelooft dat de Ivoriaan Defour op korte termijn kan vervangen, is dom of op zijn minst extreem naïef.  Een driehoek met Tielemans, Dendoncker en Hanni, Trezeguet of zelfs Praet kan goed uitpakken tegen pakweg Westerlo, maar is om een pak slaag vragen tegen topclubs.

De vervanger van Defour zal niet in de solden te vinden zijn, niet in de vijfde week van augustus uit de lucht komen vallen en wellicht ook niet door een of andere nobele makelaar worden aangeboden.

Het geld van Defour gebruiken om de (voorlopig) uitblijvende transfers van Dennis Praet en Stefano Okaka te compenseren is dan weer even dom als een bosbrand proberen te blussen met benzine.

De kat uit de boom kijken tot de winterstop is evenmin een optie. We zijn de laatste twee seizoenen al te vaak getrakteerd op gevallen goden die in januari in de hoofdstad neerstreken en faalden. Anderlecht greep twee keer naast de titel.

Wie zie jij als ideale vervanger voor Defour? Laat het ons weten via[email protected] of onder dit artikel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.