Polak: "Testmatchen? Wat een stom reglement"

WOENSDAG, 22 APRIL 2009, 08:33 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Net als Jelle Van Damme is Jan Polak evenmin een voorstander van testmatchen. "Ik was nog nooit kampioen, ook niet bij de jeugd", vertelt Polak in Het Nieuwsblad. "Het enige wat voor mij nu telt, is die titel."


"Een titel zal veel specialer zijn dan de twee bekers die ik tot nu toe won met Nürenberg en Anderlecht. Daarom wil ik geen testmatchen om kampioen te spelen. Waarom zijn er testmatchen in België? Wat een stom reglement is dat eigenlijk?"

"Eén van de basisregels in het voetbal is dat de eerste in het klassement altijd kampioen is. Kampioen is kampioen. Waarom houdt men geen rekening met het doelpuntensaldo, zoals overal?", vraagt de Tsjech zich af. "Wat heeft het voor zin als je zoveel punten pakt en zoveel keer scoort tijdens het seizoen als er daarna testmatchen worden gespeeld? Als Liverpool en Chelsea in de Champions League gelijkspelen tegen elkaar, wordt er toch ook rekening gehouden met het doelpuntensaldo buitenshuis?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.