Anderlecht klaart klus in vijf minuten

ZATERDAG, 25 APRIL 2009, 22:05 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond geen steek laten vallen, want het won met 4-0 van Dender. Tom De Sutter scoorde twee keer en komt nu naast Mbokani te staan in de topschuttersstand met zestien doelpunten.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en ging voort op het elan van vorige week tegen Westerlo. Het creërde verschillende gevaarlijke kansen en Dender moest terugplooien. Na het goede openingskwartier verwaterde de wedstrijd wat.

Maar vijf minuten voor de rust begon het te spoken in het Astridpark: De Sutter liet Berthelin kansloos en kopte paars-wit op voorsprong. Twee minuten later stond het al 2-0 nadat Wasilewski zijn zesde van het seizoen binnenkopte. En nog was het niet gedaan. Eén minuut later besliste De Sutter met zijn tweede van de avond de wedstrijd: 3-0. De assists van de drie doelpunten kwamen telkens van Thomas Chatelle. Op slag van rust spatte een vrije trap van Boussoufa nog uiteen op de kruising.

Na de rust kreeg Anderlecht nog wel een aantal goede kansen, maar door de ruime voorsprong zakte het tempo toch enigzins. In de 77ste minuut maakte Chatelle, die een beresterke match speelde, er met een prachtige plaatsbal 4-0 van. Trainer Ariël Jacobs gunde in de 2de helft enkele spelers rust en liet Bernardez, Losada en Iakovenko nog even meevoetballen.

Anderlecht deed zo wat het moest doen en liet geen steek vallen tegen Dender. Bovenin het klassement verandert er echter niets, want ook Standard won met ruime 4-1 cijfers van KV Mechelen. Volgende week moet paars-wit op bezoek bij Tubeke.

Score: 4-0
Doelpunten: 38' De Sutter (1-0), 40' Wasilewski (2-0), 41' Tom De Sutter (3-0), 76' Chatelle (4-0)

Geel: 18' Wasilewski, 44' De Petter

Anderlecht: Schollen, Van Damme, Deschacht, Juhasz, Wasilewski (59' Bernárdez), Polak, Biglia (70' Losada), Gillet, Boussoufa, Chatelle, De Sutter (78' Iakovenko)
Dender: Berthelin, Wittesaele, Mvemba, Blondelle, Wiggers, Zukanovic, Saintini, De Petter, Sanchez, Destorme, Norman (66' Deflandre)