"Tom kan op enorm veel krediet rekenen"

DINSDAG, 28 APRIL 2009, 13:09 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Tom De Sutter bewees tegen Dender met twee doelpunten nog eens zijn waarde voor Anderlecht in volle titelstrijd. Manager Herman Van Holsbeeck heeft in Het Laatste Nieuws niets dan lof voor de spits.


"Als je ziet hoe De Sutter de overstap van Cercle naar Anderlecht gemaakt heeft, kan je alleen maar vaststellen dat hij zich op en naast het veld ongelooflijk snel aangepast heeft. Zijn cijfers zijn intussen indrukwekkend", weet Van Holsbeeck. "Hij heeft even zijn plaats moeten zoeken, maar hij is heel rustig gebleven en ging heel goed om met de druk. Hij toont zich heel volwassen."

Een spits als De Sutter is volgens de manager ook gegeerd in het buitenland. "Hij is groot en sterk, hij maakt goals en bewijst dat hij ook nog eens goed kan voetballen. Kijk naar de CL: daar heeft iedereen dat soort spitsen."

"Maar ik denk dat het niet in de carrièreplanning van De Sutter past om Anderlecht snel weer te verlaten. Hij kan zijn grenzen bij ons nog verleggen en zal wel aanvoelen wanneer hij echt klaar is voor de volgende stap. Tom kan op enorm veel krediet rekenen bij het bestuur van Anderlecht. Dat verdient hij ook, want hij kon naar West Bromwich, maar schreeuwde van de daken dat Anderlecht zijn grote droom was", aldus Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.