Dalmat moet Anderlecht motiveren

DONDERDAG, 30 APRIL 2009, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In de kleedkamer van Anderlecht hangt sinds kort een interview met Wilfried Dalmat dat de spelers extra moet motiveren. In dit artikel uit Het Nieuwsblad van 6 maart liet hij zich laatdunkend uit over paars-wit.


"Anderlecht is een overroepen ploeg", zo vertelde Dalmat toen. "In de drie jaar dat ik in België ben, was ik nooit onder de indruk van Anderlecht. Ze hebben goede spelers, maar geen uitzonderlijke spelers. Een wedstrijd negentig minuten domineren, heb ik van Anderlecht nog niet gezien." Volgens de middenvelder moest Standard enkel naar zichzelf kijken om kampioen te worden. Anderlecht zal toch nog enkele misstappen begaan, voorspelde hij.

Anderlecht liet het interview zelfs vertalen zodat alle spelers het kunnen lezen. Dalmat blijft intussen achter zijn woorden van twee maanden geleden staan. "Ik wilde Anderlecht niet provoceren. Ik blijf erbij dat ik nog nooit onder de indruk was van Anderlecht. Zelfs niet toen ik nog bij Bergen speelde", zegt hij. Al wil hij toch wat nuanceren: "Maar er zijn behalve Barcelona dan ook maar ook weinig ploegen waarvan ik onder de indruk ben."

Het lijkt er dus op dat krantenartikels een belangrijke rol gaan spelen in de titelstrijd. Eerder deze week hing Club Brugge interviews met Defour en Jovanovic aan de muur. Deze zeiden dat Club de makkelijkste match van het competitieslot zou worden.



anderlecht-online forum