Steeman: "Een boeiende en veelzijdige job"

DONDERDAG, 30 APRIL 2009, 11:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Robert Steeman startte bij Anderlecht als jeugdscout, maar intussen is hij opgeklommen tot secretaris van het scoutingapparaat. "Het is een droomjob waar je 24 uur op 24 mee moet bezig zijn."


"Ik vier dit jaar mijn jubileum op Anderlecht", aldus Steeman. "Ik begon hier tien jaar geleden als jeugdscout. Het was Werner Deraeve die me destijds binnenhaalde. Ik doe nu zowel het secretariaat van de hoofd- en jeugdscouting. Een hele opgave, maar het is een boeiende en heel veelzijdige job", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Steeman was degene die Jonathan Legear opmerkte. "Op een dag ging ik kijken naar Standard-Club Brugge bij de U16. Eigenlijk ging ik naar een verdediger kijken, maar mijn oog viel direct op de spits van de Rouches: Jonathan Legear. Standard won met 6-1 dankzij vier goals van Legear. Ik heb toen meteen zijn vader aangesproken en een paar dagen later zat Jona samen met zijn vader in het bureau van Ressel, toen hoofd scouting, om een contract te tekenen."

Anderlecht investeerde de voorbije jaren fors in het scoutingapparaat. "Ons werk werpt wel zijn vruchten af&ququot;, weet Steeman. "Bij de nationale jeugd hebben we dit seizoen zes kampioenen op acht ploegen. Als straks ook de eerste ploeg nog de titel pakt, zal ook binnen de scoutingcel het geluk en de fierheid groot zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.