Anderlecht komt niet verder dan 1-1 tegen Tubeke

ZONDAG, 3 MEI 2009, 22:31 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Standard, want het speelde zelf 1-1 gelijk tegen Tubeke. Lange tijd zag het er zeer slecht uit, maar Wasilewski sleepte een punt uit de brand.

Roland Juhasz geraakte niet fit en werd centraal in de defensie vervangen door Bernardez. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Tubeke een grote kans, maar Diafutua besloot naast. Paars-wit begon Tubeke na tien minuten onder druk te zetten. Dat leverde kansen op voor onder andere Gillet en Polak, maar zonder resultaat.

Tubeke speelde opgenaaid en beging de ene fout na de andere. Fortune en Mvuezolo kregen daarvoor een gele kaart van scheidsrechter Allaerts. De strijd speelde zich vooral op het middenveld af en Tubeke voetbalde goed mee. In de 36ste minuut lanceerde Polak met een knappe pass Chatelle, maar Tubeke-keeper Ardouin pakte uit met een goede redding. Ruststand: 0-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft al dreigde Tubeke nu wel meer langs de flanken. Anderlecht kon op geen enkel moment druk ontwikkelen zoals het deed tegen Dender. Ex-Anderlechtspeler Karaca zette paars-wit zelfs bijna op achterstand, maar gelukkig was er Schollen nog. Opschudding in de 70ste minuut toen Polak een lichte fout beging en zijn tweede geel kreeg. De Tsjech moest dus van het veld en Anderlecht met tien in een benarde positie. Tubeke bleef het meest aanvallen en in de 82ste minuut gebeurde het onvermijdelijke: Dufer vloerde Schollen met een laag schot.

Maar dan, in de zes minuten extra tijd, corner Boussoufa en Wasilewski kopt Anderlecht op 1-1. Paars-wit komt zo in extremis toch weer naast Standard te staan en de titelstrijd blijft volledig open. Volgende week moet Sporting aan de bak tegen Roeselare terwijl Standard Club Brugge ontvangt.