Valse start voor kampioen: Moeskroen wint met 2-0

VRIJDAG, 6 AUGUSTUS 2004, 23:00 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De Belgische voetbalcompetitie 2004-2005 is vrijdag met een verrassing van formaat gestart. Landskampioen Anderlecht verloor de openingswedstrijd op het terrein van Moeskroen met 2-0.

De competitie is nog maar een dikke 90 minuten ver en we hebben al een eerste verrassing. Moeskroen hield de drie punten thuis tegen een mak spelend Anderlecht.

De Henegouwers werden door de meeste 'kenners' als verzwakt beschouwd tegenover vorig jaar. Dat stigma hebben de jongens van Philippe Saint-Jean meteen van zich afgespeeld. Ze speelden vlot en vooral met veel enthousiasme. Bij de tegenpartij was lang niet iedereen bij de les.

Moeskroen startte het best. Er kwamen twee vroege kansen, maar telkens werden de acties terecht afgefloten voor buitenspel. Anderlecht had veruit het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee. Er zat weinig diepgang en creativiteit in het spel van Anderlecht.

Tijdens de rust verving Broos de bleke Zetterberg door Baseggio en Junior moest plaatsmaken voor Jestrovic. De wissels loonden, want Anderlecht deed het beter dan voor de rust.

Maar het werd 2-0. Dimbala spurtte sneller dan Traore en schoof de bal in doel. Zewlakow raakte de bal nog net voor de doellijn aan en krijgt de goal dus op zijn conto. Zitka, die de voorkeur had gekregen op Peersman, was bij die actie te onbezonnen uitgekomen.


Uitslag: 2-0
Goals: 1-0 41' Patrick Dimbala, 2-0 61' Marcin Zewlakow

Moeskroen: Francky Vandendriessche, Samir Beloufa, Jean Philippe Charlet (88' Olivier Besengez), Gregory Lorenzi, Alexandre Teklak, Koen De Vleeschauwer, Christophe Gregoire, Tonci Martic, Patrice Noukeu, Patrick Dimbala ( 80' Ricardo Magro), Marcin Zewlakow (73' Marc Schaessens)

Anderlecht: Daniel Zitka, Olivier Deschacht, Vincent Kompany, Lamine Traore, Michal Zewlakow, Junior (46' Baseggioà, Besnik Hasi (67'Iachtchouk), Christian Wilhelmsson, Zetterberg (46' Jestrovic), Aruna Dindane, Mbo Mpenza

Geel: 30' Patrice Noukeu, 62' Jean Philippe Charlet, 75' Mbo Mpenza, 77' Koen De Vleeschauwer

Scheidsrechter: Peter Vervecken
Stadion: Le Canonnier
Toeschouwers: 11.500