Anderlecht verliest met 1-0

DINSDAG, 10 AUGUSTUS 2004, 23:02 - Michaël

Anderlecht ging op het veld van Benfica onderuit met het kleinste verschil. Zahovic besliste de heenwedstrijd met een klasseflits.

Anderlecht startte complexloos in het Estadio da Luz en zorgde zelfs voor het eerste gevaar. Wilhelmsson zette een mooie actie op op links, maar de Portugese defensie onzette de aflegger van de Zweedse international. Benfica kwam goed weg toen Lovre net niet bij een voorzet van Aruna raakte.

Anderlecht had in de eerste helft moeite met het uitverdedigen en daar profiteerde de vaardige voorhoede van de thuisploeg van. Zahovic demonstreerde zijn techniek en trapte nog voor het kwartier de openingstreffer binnen.

Die stand stond ook na 45 minuten op het scorebord. Een viriel Benfica bleef sterker in de duels, maar creeërde amper kansen, Anderlecht loerde op de counter, maar miste scherpte en koelbloedigheid voorin.

Na rust beperkte Benfica zich tot zijn nipte voorsprong verdedigen. Niet gek als je weet dat de nieuwe trainer Trappatoni heet. Wilhelmsson speelde met het catenaccio-voetbal van de thuisploeg, maar tot twee keer toe maakte Mpenza de perfecte voorbereiding van de Zweed niet af.Paars-wit bleef nadrukkelijk zoeken naar de verdiende gelijkmaker, maar die kwam er niet. Ook Benfica scoorde niet meer, al hield Zitka Simao vlak voor tijd nog van een overdreven 2-0. Zo verloor paars-wit met het kleinste verschil. Of dat een goede of slechte uitgangspositie is, zal moeten blijken in de terugmatch...