Analyse: beschouwing bij de Teodorczyk-deal

DONDERDAG, 16 MAART 2017, 13:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES De manager van Lukasz Teodorczyk dropte dinsdag een bommetje door te stellen dat het geen evidentie is dat de spits een definitief contract tekent bij Anderlecht. Maar is dit wel zo? Is dit niet gewoon een spelletje in afwachting van de handtekening?

Teodorczyk is aan een fenomenaal seizoen bezig. Dat beseffen hijzelf en, bovenal, zijn manager ook. Bovendien zit de spits in een luxepositie: Anderlecht huurt hem met een betaalbare aankoopoptie. Paars-wit is zeker dat als het de optie licht, het de spits deze zomer met winst kan verkopen. De hamvraag is alleen: met hoeveel winst?

Daar draait wellicht de hele discussie rond. De contractduur en het salaris dat Anderlecht opneemt in het definitieve contract van Teodorczyk zullen heus niet het probleem vormen. Want is er iemand die gelooft dat de Pool nog langer dan één seizoen in het Astridpark zal spelen? Zonder titel is hij deze zomer weg, bij een landstitel en Champions League kan Anderlecht hem misschien overtuigen één extra jaar te blijven. Het loon voor dat extra seizoen kan een punt van discussie vormen, maar nooit een struikelblok.

Wat kan wel een struikelblok vormen? De garanties die Anderlecht Teodorczyk wil bieden op een transfer. De manager van Teodorczyk wil ongetwijfeld in het contract garanties laten opnemen dat de goalgetter voor een bepaald bedrag kan vertrekken. En uiteraard wil hij dit bedrag zo laag mogelijk leggen. Want een lagere transfersom betekent een hogere tekenpremie voor speler en manager.

Als Teodorczyk niet tekent bij Anderlecht, blijft hij eigendom van Dinamo Kiev en dan hebben de Oekraïners de touwtjes in handen. En zijn die wel zo betrouwbaar? Zal Kiev-voorzitter Ihor Surkis even goed meerwerken aan een transfer als Herman Van Holsbeeck? Of zal hij zijn coach dwingen Teodorczyk opnieuw in zijn kern op te nemen? Met het risico dat die koppig voet bij stuk houdt en de Pool weigert te gebruiken?

Neen, naar Dinamo Kiev zal Teodorczyk niet terugkeren. Daarvoor voelt hij zich te slecht behandeld door de club. Alsof hij hen de miljoenen van een transfer zou gunnen, laat staan zichzelf weer in onzekerheid storten. Binnenkort zullen we dus wel vernemen dat Teodorczyk zijn handtekening zet onder een definitief contract bij Anderlecht. Tot het zo ver is, probeert zijn manager het onderste uit de kan te halen om een voor de spits zo gunstig mogelijk contract te versieren. Af en toe wat druk zetten via de media, maakt deel uit van de strategie.
 



anderlecht-online forum