"Weiler leerde Anderlecht modern voetballen"

MAANDAG, 15 MEI 2017, 16:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Ook na de partij van gisteren tegen Club Brugge regent het bij de analisten kritiek op de manier waarop Anderlecht voetbalt. Voetbaljournalist Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet het anders. Hij vergelijkt het voetbal van Anderlecht met de succesformules van Juventus en Real Madrid.

Voor 'Kint is het duidelijk: "Als er in Gent en in Brugge één ploeg moest winnen, dan was het Anderlecht", zo stelt hij. "Anderlecht bleef in Jan Breydel moeiteloos overeind." De voetbaljournalist is onder de indruk van de manier waarop Anderlecht in Gent speelde na de nederlaag tegen Charleroi. "Het mes stond toen op de keel, maar ze gaven geen krimp."

Toegegeven, het voetbal van paars-wit is dit seizoen zelden sprankelend. "Een stevige verdediging, een goeie omschakeling, het heft in handen nemend als het kan, afwachtend terug zittend als het moet", zo omschrijft 't Kint de formule Weiler. Terwijl nostalgici als Paul Van Himst en Eddy Merckx dit maar niets vinden, heeft 't Kint wel lof voor Weiler en hoe hij Anderlecht laat voetballen.

't Kint merkt op dat Leicester vorig jaar op deze manier kampioen speelde. En de twee Champions League-finalisten spelen eveneens dergelijk voetbal. "Juventus baseert zijn succes al jaren op een stevige verdediging", aldus 't Kint. "Real krijgt veel kritiek voor hun vertikale manier van spelen, maar ze staan op een zucht van de landstitel."

Conclusie: het voetbal evolueert en Anderlecht ontkomt hier niet aan. "Weiler heeft Anderlecht modern leren voetballen", besluit 't Kint. "Ivic deed dit dertig jaar geleden ook al. Hij werd toen zwaar verguisd, maar achteraf kreeg hij wel lof."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.