Anderlecht wint met kleinste verschil van GBA

ZONDAG, 27 SEPTEMBER 2009, 19:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft vanavond met een zuinige 1-0 gewonnen van Germinal Beerschot. Net als tegen Moeskroen was het opnieuw de 16-jarige Romelu Lukaku die de drie punten veilig stelde voor paars-wit.


Na de povere vertoning op Moeskroen gooide Jacobs zijn ploeg door elkaar. Zo stond Kanu verrassend in de basis. Anderlecht was in het eerste half uur de betere poeg, daarna kwam Germinal Beerschot wat meer in de wedstrijd. Echte kansen vielen er echter langs geen van beide kanten te rapen. Op het half uur werd Lukaku, die alleen op doel afging, ten onterechte afgevlagd voor buitenspel.

Het begin van de tweede helft leek veel op die van de eerste helft: veel slordigheden en balverlies. Als een duivel uit een doosje kwam daar echter Lukaku opduiken trapte zowaar de 1-0 in het doel van de bezoekers: 1-0. De Brusselaars begonnen na dit doelpunt beter te combineren. Met nog een kwartier te spelen liet Anderlecht het tempo opnieuw zakken. Kort voor affluiten kreeg Wanyama nog een rode kaart na een zware overtreding op Suarez.

Dankzij deze overwinning komt Anderlecht terug aan kop van het klassement. Club Brugge kan nog naast paars-wit komen als het later deze avond wint op Moeskroen.

Uitslag: 1-0
Doelpunten: 53' Lukaku (1-0)

Anderlecht:Proto, Deschacht, Juhasz, Van Damme, Boussoufa, Gillet, Sare, Legear (81' Chatelle), Suarez (91' Reynaldo), Kanu, Lukaku (87' De Sutter)
Germinal Beerschot:Pacovski, Monteyne (84' Dosunmu), Monteyne, Clement, Van Dooren, Cruz (72' Wanyama), De Decker, Haroun, Goor, MacDonald, Tshibuabua

Geel: 69' Van Dooren, 70' Cruz, 90' Boussoufa
Rood: 86' Wanyama

Scheidsrechter: Peter Vervecken
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum