Anderlecht laat zich niet verrassen door Mechelen

ZONDAG, 25 OKTOBER 2009, 22:26 - Michaël

De kloof met leider Club Brugge blijft slechts één punt bedragen want Anderlecht won vanavond met 0-2 op het veld van KV Mechelen. Lukaku en Boussoufa schonken paars-wit de volle buit.

Jacobs startte de wedstrijd met een verrassing. Nicolas Frutos was namelijk terug te vinden op de bank. Suarez kwam terug in de basis waardoor Diandy naar de bank verwezen werd.

De Brusselaars zette de thuisploeg onmiddellijk onder druk. Beide ploegen speelden stevig voetbal al was het tot de 12e minuut wachten tot de eerste grote kans. Die eerste grote kans was ook meteen raak voor Lukaku die de bal wel heel makkelijk kon binnentrappen: 0-1. Nong hadd 20 minuten later de gelijkmaker aan de voet maar besloot naast. Enkele minuten later ging ook een kopbal van Gorius niet in de netten. Nadien moest ook Deschacht goed ingrijpen om Mechelen van de gelijkmaker te houden.

Het eerste echte gevaar in de tweede helft kwam van Lukaku maar zijn schot ging voorlangs. Paars-wit had de wedstrijd helemaal onder controle en gaf de thuisploeg de kans niet om in de match te komen. Dat Anderlecht de betere ploeg was bewees Bousouffa door in de 58ste minuut de 0-2 binnen te trappen. Desondanks Mechelen nadien wat meer druk kon zetten waren de beste kansen voor Anderlecht. Zo mistte Lukaku de kans om de wedstrijd volledig te beslissen, de jonge speler aarzelde echter te lang. Diezelfde Lukaku werd nadien vervangen door Nicolas Frutos.

Desondanks er vijf minuten bijkwam werd er niet meer gescoord zodat de 0-2 op het scorebord bleef staan en paars-wit met de drie punten huiswaarts keerde.