Opinie: Boycot verplaatsing naar PSG

DONDERDAG, 19 OKTOBER 2017, 10:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Enkele dagen geleden riepen verschillende supportersclubs op tot een boycot voor de verplaatsing naar Paris Saint-Germain. Wat begon met een twintigtal clubs begint gestaag aan te groeien. Meer en meer supportersclubs beslissen om zich achter de boycot te scharen en blijven thuis. De kans is dus groot dat paars-wit het zo goed als zonder aanhang moet stellen in Parijs. 

De uitleg die het bestuur van RSC Anderlecht gaf voor de strenge reisomstandigheden, gaat voor de vele supporters niet op. De clubs benadrukken ook dat het zeker hun bedoeling niet is om de ploeg in de steek te laten, maar dat zij niet langer kunnen toestaan om als criminelen behandeld te worden. En wie kan het hen kwalijk nemen. De maatregelen die opgelegd zijn zijn echt overdreven en draconisch. 

Ondergetekende maakte al enkele Europese verplaatsingen mee. Altijd feest, altijd een ongelooflijk gevoel van samenhorigheid. In Manchester werden we op het  Exchange Square toegezongen door de supporters van Manchester City om vervolgens, uit vele kelen, Belgische en Engelse, de lofzang voor Vincent Kompany in te zetten. 

Een verplaatsing hoort een belevenis te zijn, zeker Europees. Om als vee getransporteerd te worden en elke toegang tot de stad Parijs ontzegd. te worden, passen vele supporters, en geef hen maar eens ongelijk. Vanuit Rekkem tot aan het stadion in Parijs is er zelf geen enkele tussenstop voorzien, een trip van ongeveer drie uur. De colonne vertrekt om 14u te Rekkem, wat betekent dat ze rond 17u al in Parijs aankomen. Daar moeten ze dan nog een viertal uur de tijd doden op een parking...ja, op een parking, u leest het goed. 

RSC Anderlecht krijgt 925 tickets, Bayern vorige speeldag nog 2.000. Maar volgens het bestuur moeten de supporters hun wel dankbaar zijn want we kregen er eerst maar 700. Hier moet ik persoonlijk eens goed om lachen en de bedenking maken dat dit, nog maar eens, een gemiste kans is van het bestuur.
"Een aantal supportersclubs" schrijft de club, even verduidelijken, dat "aantal" zijn momenteel 33 van 50 supportersclubs, goed voor 75% van de tickets. Een collega-supporter merkte tevens terecht op dat sommige bestuursleden weigeren om nog naar wedstrijden op Club Brugge of Standard te gaan omdat ze beschimpt worden. Nu doen de supportersclub net hetzelfde en laten wij ineens de ploeg in de steek... 

Mag ik even duidelijk zijn, dat het nooit, op geen enkel moment, de bedoeling is om de ploeg in de steek te laten. Dat dit enkel een reactie is op een emmer die al een tijdje aan het overlopen was en nu gebarsten is. Dit was de kans om achter de supporters te staan. Dit was de kans om de "sukkeleirs" te steunen, die kans werd al eens grandioos gemist op KV Kortrijk, en andere vele malen. Dit was de kans om aan te tonen dat de ivoren toren niet langer neerkijkt, maar meeleeft. 

Voor -en tegenstanders gaan er altijd zijn. Maar het is nu het moment om solidair te zijn, het moment om aan te tonen welke kracht de supporters hebben. Het moment om aan te tonen dat we supporters zijn en geen criminelen. Spelers komen en gaan, maar de supporters blijven altijd bestaan. 

Dit is de mening van mezelf en niet van anderlecht-online.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.