Anderlecht wint van Gent

ZATERDAG, 28 AUGUSTUS 2004, 22:05 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Hugo Broos kon tegen AA Gent niet rekenen op dribbelkont Aruna, die met slaande deuren vertrok. Maar de Brusselaars hebben nog een gevaarlijke spits lopen. Nenad Jestrovic trok zijn ploeg over de streep.

AA Gent kwam twee keer dicht bij de 0-1. Zitka stond goed te keepen bij schoten van Cherrad en Jbari. Dan nam Anderlecht over. Jestrovic aaide een corner met het hoofd en het stond 1-0. Mbo moest vervangen worden door een blessure aan de hand.

Zitka ontsnapte aan een rode kaart toen hij de doorgebroken Cherrad buiten zijn strafschopgebied de bal ontfutselde met de handen. In de tweede helft ging Gent op zoek naar de 1-1. Maar het was Iachtchouk die de 2-0 maakte. Daarna domineerde Anderlecht.

Uitslag: 2 - 0
Doelpunten: 32' Nenad Jestrovic (Anderlecht), 69' Oleg Iachtchouk (Anderlecht)

Opstelling Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Traore, Kompany, Deschacht, Lovré, Hasi, Wilhelmsson (63' Zetterberg), Baseggio (70' Junior), Mpenza (43' Iachtchouk), Jestrovic
Opstelling AA Gent: Herpoel, Peeters, Laybutt, Vanhoyweghen (75' De Brul), Lombaerts, Mamouni, Cooreman (87' Matthijs), Verschuere, De Coninck, Jbari (83' Jarakovic), Cherrad

Gele kaarten:
26' Michal Zewlakow (Anderlecht)
27' Stephen Laybutt (AA Gent)
43' Nordin Jbari (AA Gent)

Scheidsrechter: Johny Ver Eecke
Stadion: Constant Vanden Stock, Brussel
Aantal toeschouwers: 23000anderlecht-online forum