Anderlecht zet Mechelen opzij in tweede helft

ZONDAG, 21 FEBRUARI 2010, 21:42 - Skyhawk

Anderlecht heeft de drie punten thuis gehouden tegen KV Mechelen, maar de Brusselaars speelden wel met vuur. Ze mochten van geluk spreken dat de bezoekers in de eerste helft een handvol open kansen verspeelden.

Een match met twee gezichten was het. Mechelen versierde voor de rust minstens vijf open doelkansen, maar een uitstekende Proto lag telkens in de weg. Opvallend was het gemak waarmee de thuisdefensie telkens weg getikt werd.

De tweede helft was het omgekeerde verhaal. Anderlecht creëerde nu de kansen en zette druk. Pas toen Legear en Lukaku hun opwachting maakten, werd er gescoord. Twee maal op een paar minuten tijd. Gillet kopte in twee tijden de openingsgoal binnen. Lukaku dikte aan tot 2-0 na een mooie actie van Suarez.